Broccolisalat med kikærter, bacon og mango

broccoli-salat-med-kikaerter-mango
Let og lækker salat med broccoli, kikærter, bacon og mango, perfekt som sommer-ret eller tilbehør

Broccolisalat med kikærter er oplagt som hovedret til sommergæsterne, eller som godt og mættende tilbehør til den lækre buffet.

Ingredienser (4 pers.)

  • 2 dåser kikærter
  • 1 hoved broccoli
  • ½ mango
  • 100 g bacon i tern
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk æbleeddike

Sådan laver du broccolisalat med kikærter

Broccolisalat med kikærter er nem at lave, og hvis du bruger kikærter fra dåse behøver du ikke at sætte dem i blød natten over.

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fordel bacon-ternene på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen når den er varm. Steges indtil baconen er gylden og sprød (ca. 20-25 min).
    Tip: Bacon kan med fordel afkøles på et stykke køkkenrulle, så den bliver ekstra sprød.
  2. Skyl og del broccoliens hoved i små buketter og kom de mundrette stykker broccoli i en stor skål med plads til al salaten.
    Tip: Gem stokken fra broccolien, og riv den i fx dej til brød, eller i kødsovs.
  3. Halvér mangoen, skræl den og skær den i mundrette tern.
  4. Snit forårsløget i så fine skiver du kan, og kom det i skålen sammen med broccoli og mango.
  5. Åbn dåserne med kikærter, og hæld lagen fra. Skyld godt med rent vand.
  6. Kom en smule olie på en pande, og steg kikærterne ved mellemhøj varme, indtil de er gyldne, og krydr dem med salt og peber. Lad kikærterne køle af, inden at de kommes i skålen med resten af salaten.
  7. Hæld 1 spsk æbleeddike i salatskålen med broccoli, mango, forårsløg, afkølede ristede kikærter samt den sprøde bacon, og bland salaten.

Broccolisalaten er klar til servering med det samme, og passer rigtig godt sammen med et stykke nybagt brød eller som tilbehør til fx et stykke kylling.

Er der rester tilovers, kan broccolisalat opbevares i en lufttæt beholder i køleskab natten over, og spises næste dag. Tag da gerne salaten ud af køleskabet en times tid inden den skal spises, så den ikke er alt for kold når den serveres.

Alle ingredienserne kan udskæres og forberedes på forhånd, evt. dagen inden de skal bruges. Broccolisalaten bliver dog bedst hvis man venter med at stege kikærterne og blande alle de udskårne ingredienser sammen, indtil umiddelbart før servering.

Når du har haft mulighed for at afprøve opskriften, må du meget gerne dele din mening nedenfor!
Hvad har du fx serveret broccolisalat som tilbehør til?

Kommentarer