Ovnstegte oksedeller med couscous, avocado og persille

oksedeller-med-couscous-opskrift
Frisk, let og lækker ret med couscous og smagfulde ovnstegte oksedeller

Oksedeller er en nem og hurtig fortolkning af traditionelle frikadeller, som helt sikkert vil være et hit hos børnene. Tilberedning af oksedellerne i ovnen, gør at man sparer på fedtstoffet, og undgår den værste stegeos.

Ingredienser – couscous (4 pers.)

  • 2 dl couscous
  • 1 spsk smør
  • 1 forårsløg
  • 2 dl ærter
  • 2 avocadoer
  • 1 spsk hakket persille

Ingredienser – oksedeller (4 pers.)

  • 400 gram hakket oksekød (gris eller kylling kan også bruges)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg eller 1 alm. løg
  • 6 soltørrede tomater (fx på glas)
  • 1/2 tsk tørret chili-krydderi eller finthakket frisk chili
  • 1 spsk oregano
  • 2 tsk timian (gerne frisk)
  • 1 håndfuld feta eller lign. salat-ost
  • Hvis du har stokken af et broccoli liggende, smager det godt at rive den og blande den i farsen.

Forberedelse af couscous

  1. Sautér den tørre couscous i en gryde med smørret i ca. 1 minut
  2. Tilsæt 3dl vand og lad couscousen simre i ca 10 minutter ved middel-svag varme, indtil vandet er væk
  3. Lad din couscous hvile i 10 minutter under låg, og fjern derefter låget så det kan køle helt af.
    Tip: Mens din couscous hviler og køler af, kan du gå i gang med at forberede farsen til oksedellerne
  4. Skær avocado i tern, og hak forårsløget i tynde skiver.
  5. Når din couscous er kølet af til stue-temperatur, blandes den sammen med avocado, forårsløg, ærter og hakket persille.

Den færdige couscous smager dejligt friskt, og ligger ikke så tungt som hvis det var ren couscous. Pynt evt. med en stilk persille, og server din couscous som den er, ved stuetemperatur. Hvis du laver din couscous i forvejen, så tag den ud af køleskabet lidt i forvejen, så den kan nå at temperere inden den skal spises.

Sådan laver du oksedeller

  1. Det hakkede oksekød kommes i en skål, som er stor nok til at blande farsen til oksedeller
  2. Pres hvidløg, hak forårsløgene og kom begge dele i farsen
    Tip: Har du stokken fra en broccoli liggende, smager det godt at rive den i farsen!
  3. Skær de soltørrede tomater og salatosten ud i små tern, og kom begge dele i skålen med farsen
  4. Chili, oregano, timian samt en smule salt og peber blandes i oksedelle-farsen, og det hele vendes rundt så det blandes godt sammen, så vidt muligt uden at mose salatosten til plukfisk.
  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og form farsen til små kugler (ca. 3cm diameter).
  6. Oksedellerne placeres i et ovnfast fad, og bages i ovnen i ca. 15 minutter (hvis du har lavet dem større en 3cm, skal de have længere tid)

Hvis du er i tvivl om oksedellerne er gennemstegt, kan du dele en over og se om den er rå indeni.

Oksedellerne bør spises med det samme, og kan serveres i fadet direkte fra ovnen, så de holder på varmen. De lækre oksedeller har det med at forsvinde hurtigt, men skulle det ske at der er et par stykker tilbage til dagen efter, kan de nemt genopvarmes i en mikrobølgeovn.

Velbekomme!

Hvis du har gode idéer til andre lækkerier som du plejer at komme i dine oksedeller, så skriv meget gerne en kommentar nedenfor.

Kommentarer