Hjemmebagt rugbrød med masser af kerner
Hjemmebagt rugbrød kan være prikken over i’et til den lækre frokost, eller en sund tilføjelse til en varieret madpakke. Ved at bage dig eget rugbrød, har du helt styr på hvilke råvarer der bruges, og undgår konserveringsmidler. Når du har fået øvelsen, kan du endda eksperimentere med forskellige smagsvarianter, og finde frem til din helt egen yndlingsvariant.
Antal personer
1rugbrød
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer
1rugbrød
Tilberedningstid
60minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Surdej, kerner og frø, samt vand (og øl) kommes i en skål og skal stå ved stuetemperatur i mindst 8 timer indtil rugkernerne er blevet bløde, lad det gerne stå natten over.
  2. Når blandingen har stået i blød natten over, røres mel og de andre ingredienser i massen, hvorefter den skal hæve i ca 2 timer ved stuetemperatur
  3. Kom dejen i en rugbrødsform og lad det hæve, indtil dejen når kanten af rugbrødsformen. Dette tager som regel et par timer, eller natten over. For et mere kompakt rugbrød kan hævetiden gøres kortere.
  4. Drys evt. rugbrødet med solsikkefrø eller græskarkerner, og bag det i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 time, eller indtil kernetemperaturen er 95 grader
  5. Det færdige rugbrød tages ud af ovnen, og vippes ud af formen. Lad rugbrødet køle af på en rist inden det skæres i skiver.
Recipe Notes

Det er ventetiden værd at lade rugbrødet køle af inden det skæres, da det ellers vil være for klægt, og umuligt at skære i pæne skiver.

Vikl evt. et viskestykke om rugbrødet, så det ikke bliver tørt.

Tip: Skær rugbrødet i skiver og frys det ned i små portioner, som kan tages op efterhånden som der bliver brug for friskt hjemmebagt rugbrød.

Kommentarer