Nemme langtidshævede boller – uden klistrede fingre

nemme-langtidshaevede-boller

Duften af nybagte boller gør enhver morgen ekstra dejlig, og sætter prikken over i’et på morgenmåltidet.

Med denne opskrift kan du nemt sætte dejen til bollerne over aftenen før, så den er klar til at blive til lækre nybagte langtidshævede boller næste morgen.

Opskriften på langtidshævede boller er endda lavet sådan at du helt kan undgå både klistrede fingre og at køkkenbordet bliver dækket af mel. Dejen til disse boller har en konsistens der gør at den kan blive i skålen, og ikke skal æltes på et bord.

Følg opskriften på langtidshævede boller nedenfor, og efterlad meget gerne en kommentar her om til hvilken lejlighed du serverede dem

Velbekomme!

Print Opskrift
Nemme langtidshævede boller
Denne opskrift beskriver hvordan du nemt laver lækre langtidshævede hjemmebagte boller. Helt uden at få fingre og bordplade fedtet ind i dej. Dejen kan med fordel laves om aftenen, så den bare skal fordeles til boller på bagepladen næste morgen. Så er der lækre lune og nybagte boller til morgenmaden!
nemme-langtidshaevede-boller
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 1 nat
Antal personer
store boller
Ingredienser
  • 5 gram gær meget lidt gær, pga. lang hævetid
  • 6 dl vand koldt vand direkte fra hanen
  • 1 nip salt
  • 60 gram havregryn
  • 60 gram mûsli prøv evt. forskellige müsli blandinger
  • 600 gram hvedemel kan variere lidt, alt efter hvilken müsli du bruger
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 1 nat
Antal personer
store boller
Ingredienser
  • 5 gram gær meget lidt gær, pga. lang hævetid
  • 6 dl vand koldt vand direkte fra hanen
  • 1 nip salt
  • 60 gram havregryn
  • 60 gram mûsli prøv evt. forskellige müsli blandinger
  • 600 gram hvedemel kan variere lidt, alt efter hvilken müsli du bruger
nemme-langtidshaevede-boller
Instruktioner
Blanding af bolle-dejen
  1. Find en skål der er rigeligt stor, så dejen kan hæve. En 3 liters skål passer ca. til 9 boller.
  2. Kom en smule af vandet i skålen, og oplæs gæren heri.
  3. Når gæren er opløst, hældes resten af vandet i, hvorefter saltet tilsættes, og der røres rundt.
  4. Tilsæt müsli, havregryn og ca halvdelen af melet i, som røres rundt til det er en samlet klistret masse.
  5. Nu kan resten af melet tilsættes lidt ad gangen. Rør lidt mel godt ind i dejen af gangen, og tilsæt og gentag hvis nødvendigt. Dejen skal være godt klistret, men skal være fsat nok til at røreskeen kan stå oprejst i dejen, uden at vælte med det samme.
  6. Læg et låg eller folie over skålen, og sæt dejen til hævning i køleskabet natten over.
Bagning af bollerne
  1. Når bollerne har hævet natten over, kan dejen fordeles til boller på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske til at tage stykker af dej op fra skålen, og placer dem på bagepladen. Dejen er så klistret at det ikke kan anbefales at bruge fingrene. Hvis dejen hænger fast i skeen, kan skeen evt. dyppes i vand imellem hver bolle. Bollerne skal ikke være for høje, de de hæver en del i ovnen.
    nemme-langtidshaevede-boller
  2. Bollerne bages i ovnen på 190 grader varmluft, på midterste rille i ca. 25-35 minutter. Har du lavet bollerne små, skal de have lidt kortere tid, og har du lavet dem store, skal de måske have lidt længere. For at teste om bollerne er færdige, kan man banke i bunden af bollen med en finger. Hvis den lyder hul, så er bollerne færdige. Ellers skal de have et par minutter mere.
    nemme-langtidshaevede-boller
Recipe Notes

Tip 1: Erstat evt 60 gram af hvedemelet med fuldkornsmel (f.eks. spelt)
Tip 2: Dejen kan også tilføjes 2 groftrevne gulerødder, eller et revet æble, der tilsættes sammen med müsli og havregryn.

Del denne opskrift

Kommentarer