Okonomiyaki – Japansk omelet

okonomiyaki-japansk-omelet

Den Japanske Okonomiyaki er en supernem, hurtig og lækker ret.

Okonomiyaki er en Japansk form for omelet eller madpandekage, bestående af dej og grøntsager der steges på en pande. På en måde er okonomiyaki en japansk pendant til pizza, da grundopskriften kan ændres på utallige måder, alt efter hvilket fyld man har lyst til.

Vi laver gerne okonomiyaki når der er nogle rester tilbage i køleskabet, eller blot når vi har travlt og skal have nem og hurtig aftensmad. Der findes utallige versioner af okonomiyaki, og langt de fleste nordiske opskrifter er langt fra den oprindelige Japanske opskrift. Efter at have prøvet os lidt frem, er dette opskriften vi er blevet nærmest afhængige af.

Print Opskrift
Okonomiyaki
Okonomiyaki er en form for Japansk omelet, og består oftest af dej og grøntsagsfyld. Brug denne opskrift som udgangspunkt, og eksperimentér selv med at tilføje yderligere fyld. Udover kål, gulerødder og forårsløg kan fx bruges porrer, blomkål, broccoli, eller måske bacon. Tænk på fyldet til okonomiyaki ligesom en pizza, og prøv forskellige varianter, alt efter hvad der matcher din smag (eller resterne i køleskabet).
okonomiyaki-japansk-omelet
Region Japansk Mad
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
Personer
Ingredienser
Dej
Fyld
Topping og stegning
Region Japansk Mad
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
Personer
Ingredienser
Dej
Fyld
Topping og stegning
okonomiyaki-japansk-omelet
Instruktioner
Dej
 1. Find en rigeligt stor skål, og bland hvedemel, loppeskalsfrø, bagepulver og salt.
 2. Slå æggene ud i skålen, og rør dejen sammen.
 3. Dejen skal være tykkere end pandekagedej, men ikke som brøddej. Tilføj evt. lidt vand eller mere mel for at opnå rette konsistens.
Fyld
 1. Gulerødderne skrælles og rives groft.
 2. Spidskålen skylles og stokken fjernes. Snit herefter i smalle strimler.
 3. Forårsløgene skylles og skæres i tynde skiver.
 4. Bland gulerødder, kål og 3/4 af forårsløgene i dejen (gem resten af forårsløgene til topping). Det hele skal blandes godt sammen. Hvis det virker som om, at der er for lidt dej, passer mængderne som de skal.
Tilberedning
 1. Varm en stor pande godt op ved middelhøj varme, og tilsæt olie. Brug rigeligt olie, så bunden af panden lige netop er helt dækket.
 2. Brug en stor ske til at lægge blandingen på panden i små bunker. Hver bunke skal ca. være på størrelse med en knyttet hånd.
 3. Steg okonomiyakierne ved middel-høj varme i nogle minutter, indtil de er flotte lysebrune i bunden. Vend herefter, og steg videre på den anden side i nogle få minutter, til den anden side også er flot lysebrun.
 4. De færdige sprøde okonomiyakier serveres straks, og gerne på panden så de kan holde sig varme. Mayonaise, hoisin sauce og resten af forårsløgene stilles på bordet, så man kan hver især dosere sin topping. Velbekomme!
Recipe Notes

I Japan drysses der ofte tyndt skåret tørret fisk på okonomiyaki som topping. Som nordisk pendant hertil kan fx serveres røget laks eller ørred til, og måske tangsalat som tilbehør.

Billeder er på vej!

Del denne opskrift

Kommentarer